Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset

Sukuselvitykset tehdään kirkon jäsenrekisterin ja kirkonkirjojen pohjalta.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenrekisterissä ovat seurakuntien jäsenten perhesuhdetiedot (avioliitot, lapset, vanhemmat). Nämä tiedot vastaavat nykyään väestötietojärjestelmän tietoja.

Seurakunnat ovat toimineet jäsentensä virallisina väestökirjanpitoviranomaisina 1.10.1999 asti. Sen jälkeen seurakuntien jäsenrekisteriä on pidetty säännöllisesti ajan tasalla väestötietojärjestelmän avulla.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Kirkon yhteinen jäsenrekisteri ei toistaiseksi sisällä kattavasti tietoja vanhoista tapahtumista, vaan nämä tiedot ovat edelleenkin seurakunnan vanhoissa kirkonkirjoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että perunkirjoitusta varten vainajasta tilataan sukuselvitys siitä seurakunnasta, jossa hän oli jäsen kuollessaan eli ns. viimeisin seurakunta. Viimeisin seurakunta antaa todistuksen, joka kattaa vainajan perhesuhdetiedot 1.10.1999 alkaen. Viimeisen seurakunnan lisäksi vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia niistä mahdollisista muista seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen, myöskään kuolinpesän osakkaiden ei tarvitse tilata erillistä "Elää" -todistusta itsestään.

Ajalta ennen 1.10.1999 todistukset vainajasta tilataan taannehtivasti niistä seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla 15 vuotta täytettyään.

Jos kyseessä on rajan taakse jäänyt lakkautettu seurakunta, tilaukset tehdään Mikkelin maakunta-arkistoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä

VIRKATODISTUKSEN TILAUS

Yksityishenkilö:

tilaa virkatodistus tällä sähköisellä lomakkeella

Organisaatioasiakas:

tilaa virkatodistus tällä sähköisellä lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

tai puhelimitse, kts. yhteystiedot alla.

Virkatodistumaksut 1.1.2020 alkaenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

HUOM! HUOM! HUOM!

Virkatodistus ym. tilaukset 2022 alkaen:
Turun alueellinen keskusrekisteri
Avoinna: arkisin ma-pe klo 9-14
Puhelinpalveluaika (sukuselvitys- ja virkatodistusasiat): klo 9-15
Puhelin: 040 341 7111 (vaihde)
Sähköposti: turku.keskusrekisteri@evl.fi
Postiosoite:
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
Turun alueellinen keskusrekisteri
PL 922
20101 Turku
Käyntiosoite:
Palvelupiste, Eerikinkatu 3, Turku (katutaso)

Sukututkimukset

Sukututkimus tilataan aina kirjallisesti tällä lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.   (Huom! lomake pitää skannata sähköpostin liitetiedostoksi tai lähettää perinteisellä postilla)

Lomakkeella pystytään tarkasti määrittelemään tutkimuksen kohde sekä haluttaessa rajaamaan tutkimukseen käytettävä aika.

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen
laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30
minuutin jaksolta.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan rekisterinpitäjän on pystyttävä osoittamaan, että se noudattaa tietosuoja-asetuksen periaatteita ja säännöksiä. Tästä syystä sukututkijan on toimitettava sukututkimusrekisteriä koskeva tietosuojaseloste tmv., joka osoittaa tietojen luovuttamisen edellytykset.


Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset

02 436 9654 (ma klo 15-17 ja ke klo 9-12) tai merimaskun.seurakunta@evl.fi