Hautajaiset

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh. 14:1-2)

Osanotto surun keskelle

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa arjen. Myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Luopumisen hetkellä voimme jättää oman ja kuolleen läheisenkin elämän suurempiin käsiin. Jeesuksen sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä.

Surun keskellä tärkeää on läheisten tuki. Myös seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen kuin muunkinlaisen tuen tarpeeseen.

Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen. Yhteisestä ajasta kiitollisena voidaan saattaa läheinen viimeiselle matkalle. Poisnukkunutta läheistä voi hyvästellä tutuin virsin ja raamatunkohdin. Yhteisessä rukouksessa pyydetään voimaa kaipaukseen ja suruun.

Hautaan siunaaminen Merimaskun seurakunnassa

Merimaskun seurakunnassa järjestetään hautaansiunauksia pääsääntöisesti lauantaisin.

Voit sopia hautaansiunauksen ajankohdasta ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon (02 436 9654) tai suoraan kirkkoherraan (p. 040 130 8391).

Kirkkoherranvirastossa voit sopia myös muistotilaisuuden tilavarauksesta.

Hautapaikasta sovitaan seurakuntayhtymän taloustoimiston kanssa p. 040 130 8353

Myös paikalliset hautaustoimistot auttavat hautajaisten järjestämisessä.

Enkelipatsas