Ajankohtaista seurakunnasta

Täällä voit lukea Merimaskun seurakunnan julkaisemia uutisia.

Tapio Luoma on valittu uudeksi arkkipiispaksi

1.3.2018 18.39

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon uudeksi arkkipiispaksi on valittu Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma. Arkkipiispan vaalin toinen kierros käytiin torstaina 1.3.2018.

Tapio Luoma sai 56,1% ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä. Vastaehdokkaana toisella kierroksella oli Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikströmin.

Arkkipiispan vaalin voittanut Luoma, 55, on toiminut Espoon hiippakunnan piispan virassa helmikuusta 2012 lähtien. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Seinäjoen kirkkoherrana. Vuonna 2000 hänet valittiin vuoden papiksi. Luoma on teologian tohtori. Perheeseen kuuluvat puoliso ja kolme aikuista lasta.

Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään 1.6.2018, jolloin nykyinen arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle. Koska Luoma on jo piispa, tulevaa arkkipiispaa ei vihitä, vaan hänet asetetaan virkaan. Virkaan asettaminen järjestetään Turun tuomiokirkossa 3.6.2018.