Ristiäiset

Kasteessa ihminen liitetään kirkkoon

Ristiäisissä eli kastejuhlassa ihminen saa kasteen, jonka myötä hänestä tulee kotiseurakuntansa ja koko maailmanlaajuisen kirkon jäsen. Kasteen perustana on Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky (Matt. 28:18–20). Kaste on kristittynä olemisen perusta, liitto Jumalan ja ihmisen välillä. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Luterilaisessa kirkossa, kuten kaikissa vanhoissa kirkkokunnissa, kastetaan kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Aikuiskasteen saa kastamaton aikuinen, joka haluaa liittyä kirkon jäseneksi. Kaste on iloinen juhla, jossa kiitetään elämän antajaa.

Ristiäisten järjestäminen Merimaskun seurakunnassa

Kirkkokasteet toimitetaan pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 12.
Kotikasteaika ovat erikseen sovittavissa kirkkoherran kanssa tai kirkkoherranvirastossa.

Kasteaika varataan joko Merimaskun seurakunnan kirkkoherranvirastosta tai suoraan kirkkoherralta.
Voit jättää  yhteydenottopyynnön myös sähköpostilla: merimaskun.seurakunta@evl.fi tai tekstiviestillä 040 130 8390.

Kirkkoherranviraston osoite: Kukolaistentie 36, 21160 Merimasku.

Kastetiedot luetaan Merimaskun kirkossa jumalanpalveluksessa seuraavan viikon sunnuntaina, ja ne ilmoitetaan myös Rannikkoseudussa, jos vanhemmat eivät toisin halua.

Seurakuntakodin tilat ovat maksutta käytössä kastejuhliin.

Äidin kädet vauvan jalkojen ympärillä